fbpx

Beneficiile produselor lactate

Alimentele lactate sunt accesibile, au un gust excelent, vin într-o varietate de soiuri și oferă un profil unic de nutrienți care pot imbunatati o dieta mai ușor și intr-un mod mai plăcut.

Alimentele lactate precum laptele, iaurtul și brânza sunt fundamentale pentru o nutriție bună.
Consumul unei diete echilibrate cu o varietate de alimente pentru a obține substanțele nutritive esențiale este important pentru a menține sănătatea intestinului și a funcției imune și pentru a optimiza starea generală de sănătate.

Energie

Produsele lactate reprezinta alimente complete datorită pachetului nutritiv bogat ce ii ajuta pe oamenii să-și mențină energia. Laptele, brânza și iaurtul oferă o sursă de proteine ​​de înaltă calitate, deoarece conțin cantități optime din toți aminoacizii esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur.
Atât pentru sportivii profesioniști, cât și pentru pasionații de fitness, laptele poate contribui la îndeplinirea celor trei R-uri de recuperare – refacere, realimentare și rehidratare.
Un număr tot mai mare de cercetări susține beneficiile dietelor cu proteine ​​mai ridicate nu numai pentru performanțe sportive și de fitness, ci și pentru
gestionarea greutății și îmbătrânirea sănătoasă.

Sănătatea intestinală

De la alimentele fermentate la probiotice, alimentele lactate contribuie la sănătatea intestinului. Alimentele și băuturile fermentate sunt alimente vechi care există de mii de ani. Acestea sunt realizate prin creșterea microbiană, care pot spori gustul, textura și digestibilitatea și poate contribui la îmbunătățirea calității nutriționale. Alimentele fermentate care conțin culturi vii pot adăuga bacterii benefice tractului digestiv și pot contribui la o microfloră mai sănătoasă care afectează digestia și funcția de barieră intestinală. De exemplu, iaurtul și majoritatea brânzeturilor sunt alimente fermentate.
Și știați că probioticele pot fi găsite în unele alimente lactate, cum ar fi iaurtul și chefirul, și pot ajuta și la sănătatea intestinului?

Imunitate

Consumul de alimente lactate ca parte a unei diete sănătoase în ansamblu este o modalitate de a obține nutrienții de care aveți nevoie pentru funcția imună normală.
De exemplu, laptele conține vitaminele A și D, proteine, seleniu și zinc, care sunt importante pentru funcția imună normală.

Accesibilitate

O dietă echilibrată cu o varietate de alimente este importantă pentru a obține substanțe nutritive esențiale, iar laptele este o sursă accesibilă de 13 substanțe nutritive esențiale, iar produsele lactate sunt unele dintre cele mai economice surse de nutriție.

Share:

Alte articole

Istoria branzeturilor

Înainte de imperii și regalitate, înainte de ceramică și scris, înainte de unelte și arme metalice – era brânză. Încă din 8000 î.Hr., fermierii neolitici

contacteaza-ne!